Wedstrijdverslag Regio: Eeklo – DHC

HC Eeklo – DHC Waasmunster (9-16)   15-28

Tweede zege op rij voor de DHC Regiodames, uit bij Eeklo kende het geen echte problemen en werd het een zege met ruim verschil.

Via een dubbelslag van Louise en een strafworp van Lies stond DHC in de 4e minuut al 0-3 voor.

Maar verdedigend was het net iets te weinig en ook keepster Maaike kreeg in het eerste kwartier maar moeilijk grip op de shots van de thuisaanvalsters.

Nanou, Lies en Fien konden de 3-puntenkloof nog even in stand houden, 3-6 na 8’ maar toen het daarna ook aanvallend even misliep kon de thuisploeg de bordjes gelijkhangen. 6-6 na 13’.

Het holderdebolder handbal van de bezoeksters was gelukkig van korte duur. In de verdediging stak iedereen een tandje bij en ook Maaike groeide in de wedstrijd.

Met 6! Goals op rij (Nanou, Lotte, Jade en 3x Lies) werd de thuisploeg onder de voet gelopen en bij een 6-12 stand na 20’ had ook de Mini-T2 Gustav er goed zicht op: “ik denk dat we gaan winnen”.

Een time-out van de thuiscoach bracht geen verandering, Louise en Jade brachten de kloof op 7 goals en ondanks veel inzet bij de thuisspeelster kon DHC met goals van Saar en Lotte ook met die kloof de rust in. (9-16)

Na de rust was DHC al na 5’ helemaal zeker van puntenwinst, met een hattrick van Jade en nog een afstandsknal van Louise ging het naar 10-20. Wedstrijd gespeeld, 2 punten bij op de teller dus kon de DHC-coach volop experimenteren en enkele speelsters op andere posities uitspelen. Hierdoor kon de thuisploeg even gelijke tred houden maar eens de puzzelstukjes bij DHC terug op hun plaats vielen werd de kloof verder uitgediept. Vooral Fien was in de laatste minuten heel trefzeker. Ook Liese pikte nog haar goaltje mee en zo won DHC al bij al vrij simpel met 15-28.

Met 2 zeges uit 4 wedstrijden heeft DHC nu een plaats in de middenmoot te pakken en is de volgende uitdaging om ook tegen de betere ploegen uit de reeks punten te gaan halen.

DHC: Maaike, Noor, Hannelore, Saar 1, Liese 1, Nanou 2, Lotte 3, Louise 4, Fien 4, Jade 5 en Lies 8.