Wedstrijdverslag Regio: Lebbeke – DHC

Elita Lebbeke – DHC Waasmunster (8-15) 12-35

Op speeldag 3 mocht DHC de korte verplaatsing maken richting Lebbeke om daar de lokale fusieclub te bekampen.

De Waasmunsterse regiodames waren nog steeds op zoek naar de eerste punten van het seizoen en dus gebrand op een positief resultaat.

Lotte opende de score en via Louise en Noor stond DHC al snel 1-3 voor. De thuisploeg kon nog even aanklampen omdat er bij DHC enerzijds nog een paar open doelkansen de nek werden omgewrongen en omdat anderzijds de verdediging niet doortastend genoeg acteerde.

Via Lies en Saar ging het naar 3-5, de verdediging sloot nu wel goed en met vier bezoekende doelpunten op rij (Louise, Lies(P), Nanou en opnieuw Louise) bouwden de bezoeksters de kloof verder uit. (4-9 halfweg de 1e helft)

Louise bleef goed bij shot en met ook nog goals van Jade en Fien kon DHC met een 8-15 voorsprong de rust in.

“Tempo hoog houden” was de boodschap tijdens de rust en dat hadden de DHC dames goed begrepen. Van bij aanvang werd de thuisploeg, met heel wat jonkies in de ploeg, bij de keel gegrepen. Saar, Louise en 2 keer Lies zorgden al snel voor een geruststellende 8-18 voorsprong.

Elita bleef het moeilijk hebben om de DHC-verdediging te ontwrichten en kon slechts sporadisch iets terug doen. Met oa 2 goals van Noor stond het na een kwartier in de 2e helft al 11-23. Toen Liese ook de weg naar doel vond stonden al de veldspeelsters op het scoreblad en vanaf toen was het enkel nog afwachten wie het 30e doelpunt voor haar rekening zou nemen.

Lies wou wel eens een taart bakken en dus nam zij die taak op zich. 11-30 na 55’.

Maaike stopte ook nog een strafworp en de moegestreden thuisploeg moest toezien hoe DHC nog verder wegliep. Het was uiteindelijk Saar die de 12-35 eindstand op het bord gooide.

Deugddoende, logische zege voor DHC dat nu hopelijk wat vertrouwen getankt heeft voor de komende wedstrijden.

DHC: Maaike, Nanou 1, Liese 2, Lotte 3, Noor 3, Saar 3, Jade 4, Fien 4, Lies 6 en Louise 9