Wedstrijdverslag Regio: DHC – Aalst

DHC Waasmunster – HC Aalst (7-9) 17-18

Voor de tweede opeenvolgende keer konden de regiodames zichzelf niet belonen na een inhaalrace. In de eerste wedstrijd uit bij Dendermonde kon DHC nog de korte voorbereiding en de vele afwezigen als excuus inroepen.

Maar in de thuiswedstrijd tegen Aalst kon DHC de nederlaag enkel en alleen toeschrijven aan de afwerking die heel de wedstrijd lang ondermaats bleef.

De eerste 10 minuten waren bij beide ploegen aarzelend maar toen bij de thuisploeg eerst Lies en daarna “debutante” Bo het veld opkwamen ging het tempo de hoogte in en kwam men met regelmaat van de klok tot een open doelkans.

Maar, zoals al eerder gezegd, was het niveau van de afwerking ondermaats. Met een percentage dat nauwelijks de 30% haalt kan je maar moeilijk een wedstrijd winnen.

De bezoeksters uit Aalst sprongen beter om met hun kansen en konden zo bij de rust een 7-9 voorsprong bijeensprokkelen.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, DHC had het betere van het spel maar kwam toch o zo moeilijk tot scoren. Het was vooral met strafworpen van Lies dat DHC in de buurt van Aalst kon blijven.

Ondertussen was bij er bij beide ploegen een stijgende frustratie ten overstaan van de scheidsrechters en toen T2 Nieke een onnodige maar terechte tijdstraf kreeg zag het er niet goed uit voor de thuisploeg.

Maar ondanks het ondertal bleef DHC de ene open kans na de andere afdwingen en toen in de laatste minuut de achterstand maar 1 doelpunt meer was ging de thuiscoach over naar 7 veldspeelsters.

Maar het ultieme shot werd gered door de aalsterse keepster en zo bleef DHC met lege handen achter.

Een onnodige nederlaag waarbij sommige DHC speelsters zich moeten afvragen waarom de ballen op training wel keihard in de bovenhoek vliegen en tijdens de wedstrijd steeds in bereik van de keepster. Een dosis zelfvertrouwen is welkom.

DHC: Maaike, Lara, Hannelore, Fien, Jade1, Louise 1, Nanou 1, Liese 1, Noor 1, Lotte 2, Saar 2, Bo 2 en Lies 6