Wedstrijdverslag Regio: Dendermonde – DHC

Na een korte voorbereiding, sommigen hadden nog maar 1 groepstraining achter de rug, en met een beperkte kern ( 2 wisselspeelsters) mocht DHC het seizoen openen met een, altijd moeilijke, verplaatsing naar Dendermonde.

Bij de thuisploeg was de ervaren Kristel Macharis nog steeds van de partij en dus moesten de bezoeksters extra sterk staan in het rechtstreekse duel.

Het was voor DHC, logischerwijs, een beetje zoeken in het begin en ondanks een knappe treffer van Louise kon de thuisploeg na amper 3 minuten al een 4-1 voorsprong bijeenspelen, vooral via goals op de tegenaanval.

Coach Erik nam al snel een time-out en stuurde tactisch wat bij.

Het spel werd evenwichtiger, Nanou scoorde de aansluitingstreffer en toen Delphine, Saar en Fien even later de stand op 6-5 brachten moest ook de thuiscoach halfweg de eerste helft naar de time-out kaart grijpen.

De thuissploeg probeerde de bakens te verzetten maar Louise zorgde ervoor dat DHC na 25’ toch maar 2 goaltjes achterstond (8-6)

En toen ging bij de bezoeksters even het licht uit, de 2e adem werd niet gevonden en zowel verdedigend als aanvallend moest DHC de rol lossen.

De vlot doorwisselende thuisploeg profiteerde maximaal en scoorde nog 5 maal in die laatste 5 minuten. Ruststand 13-6 en de wedstrijd leek gespeeld.

De 2e helft begon met alweer een tegentreffer en de thuisploeg greep met beide handen naar de 2 punten.

Maar DHC toonde veerkracht en vechtlust en had duidelijk nog wat in de tank zitten.

Jade vond de gaten in de thuisverdediging en met een zuivere hat-trick zette zij de remonte in. Toen ook Nanou en Louise scoorden kwam DHC warempel terug tot op 3 doelpunten.

14-11 na 37’. De thuisploeg werd er zowaar zenuwachtig van. Fien en Louise zorgden ervoor dat DHC gelijke tred kon houden en op 10 minuten van het einde brachten Liese en Noor hun ploeg zelfs terug tot op 1 doelpuntje (18-17), mede dankzij Maaike die steeds beter stond te keepen.

Paal en lat stonden de gelijkmaker in de weg en de thuisploeg kon de voorsprong terug verdubbelen. Jade scoorde nog tegen maar dichter kwamen de bezoeksters niet meer.

Een strafworp en een tegenaaval zorgden voor de 21-18 achterstand.

DHC zette nog alles op alles en ging met 7 veldspeelsters spelen. Maar de daaruitvolgende strafworp eindigde op de paal en zo bleef de 21-18 op het bord staan.

Al bij al een hoopvolle prestatie van de Regio die hopelijk tegen volgend weekend wat speelsters kan recupereren om op zondagavond HC Aalst te ontvangen.

DHC: Maaike, Noor 1, Delphine 1, Saar 1, Liese 1, Fien 2, Nanou 2, Jade 5 en Louise 5